Регистрация

Разядка с пилешко и чипс

Разядка с пилешко и чипс
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1235

Ордьовър с пилешко, варени яйца, гъби и майонеза.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 пилешки бутчета
  • растителна мазнина за готвене
  • 300 г гъби
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 3 яйца
  • 150 г кашкавал
  • 1 малка опаковка майонеза (обикновена, пушена или с топено сирене)
  • 100 г черни маслини (по-лесно е без костилка)
  • 100 г картофен чипс
  • сол, пипер, бахар и дафинов лист на вкус

Начин на приготвяне:

1. Сложете бутчетата в тенджера, добавете зърна черен пипер и бахар, дафинови листа и залейте с вода. Оставете да се сварят докато месото започне да се отлепя от кокала. След това прецедете бульона и си го заделете за готвене на домашен ориз или супа. Месото почистете от костта и нарежете на малки хапки. Подправете със сол. Пресирайте чесъна в майонезата, разбъркайте и добавете 1/4 от сместа при месото. Разбъркайте.

2. Яйцата сварете, обелете и разделете белтъците от жълтъците.

3. Лука наситнете. Гъбите нарежете на хапки. Сгорещете малко зехтин в тиган и запържете в него лука. Когато стане прозрачен, добавете гъбите и гответе докато водата им се изпари.

4. В купа започнете да сглабяте ордьовъра. На дъното изсипете пилешкото и заравнете. Залейте го с гъбената запръжка, заравнете и отгоре намажете майонеза с чесън. Върху нея рендосайте белтъците на варените яйца. Посолете и пак намажете с тънък пласт майонеза. Върху нея рендосайте кашкавала и намажете останалата майонеза. Отгоре натрошете с ръце на прах жълтъците. Украсете с маслини и чипс както е показано на снимката. Получава се красив слънчоглед.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта