Регистрация

Разядка с броколи и крема сирене



Разядка с броколи и крема сирене
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 4868

Салата с варени броколи с майонеза и крем сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Салата за студените дни, предястие за гости, мезе за водка или ракия, а защо не и сос за мазане на филийки за закуска - всичко това ще може да се направи с една рецепта, показана от кулинарния влогър Толик в канала му kitchen_of_tolik във v-box7. Авторът не спира да ни радва с лесни и бързи за направа ястия, в които се използват малко продукти, не се изискват особени кулинарни умения и същевременно са така практични и вкусни. Този дип от броколи с майонеза е поредната гениална хрумка, която можете да използвате по много поводи.

Първо си слагаме вода да кипне. Докато се загрее, нарязваме броколито на розички. Цяла глава определено ще е много. Ако все пак правите салата за повече хора, то увеличете количествата и на останалите продукти пропорционално. Кипящата вода се подсолява и розичките се пускат вътре за 5 минути. Не ги преварявайте. След това, ако е нужно, залейте със студена вода, за да спрете процеса на готвенто. Все пак за тези пет минути нямате чак товлкова работа. В купа се слага крем сиренето и майонеза, добавя се наситнен чесън и след това и розичките броколи, които обаче трябва да нарежете на ситно.

Предястието се овкусява със сол и пипер и се разбърква добре. А после можете да го намажете на филийки хляб, крекери, сухари; да го поднесете със солети и хрусини или да го сервирате като гарнитура, ордьовър или мезе. А дали ще закусвате с него или ще запивте, си решавате вие!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
11
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта