Регистрация

Пържоли от бекон със суха марината

Пържоли от бекон със суха марината
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 800

Печено свинско в пергамент с коричка от подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 с.л. чесън на прах или на гранули
  • 2 с.л. сладък червен пипер
  • 1/2 с.л. млян черен пипер
  • лют пипер на прах - количество по избор
  • 1,5 кг шарено свинско - суров бекон за готвене е най-добрият вариант
  • сол - щедро - около 1,5 с.л.
  • 4-5 дафинови листа
  • зърна пипер меланж (ако имате)

Начин на приготвяне:

1. Свинското нарежете на 5 парчета, сравнително еднакви по грамаж, за да имате индивидуални порции. Ако сте лакома компания, можете да разделите месото на 4 по-големи части по около 350 г всяка.

2. Обтрийте всяка мръвка със сол хубаво.

3. Смесете в купичка чесъна, черния, червения и лютия пипер и намажете месото с тази суха марината. Оставете на стайна температура за 50 минути да се отпусне и овкуси.

4. Всяко парче месо поставете в средата на индивидуален лист хартиено фолио за печене. Върху месото сложете по 1 дафинов лист и няколо зърна пипер меланж. След това завийте на вързопчета. Можете да използвате телбот, за да закрепите фолиото.

5. Подредете вързопите месо в тава без да се застъпват. Пъхнете в предварително загрята на на 180 градуса фурна за 50 минути.

6. Извадете вързопите, изчакайте 5 минути и разтворете вързопите. Прехвърлете всяка мръвка в индивидуална чиния и по желание залейте със соса, останал в хартията за печене. Поднесете топло с гарнтира по желание.

 

Източник: YouTube/Dzous Cook

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта