Новогодишни пържоли със сметана и гъби
Печени свински вратни пържоли в гювеч с топено сирене, кисели краставички, сметана и гъби.
Новогодишни свински пържоли на бавен огън готвят Иван Звездев и Иван Звездев - младши в канала Кухнята на Звездев. Това е лесно ястие за Нова година, в което има много вкус и празнично настроение и се прави за около 20 минути. Останалото е печене - можете да ги забравите във фурната, за да ги извадите топли в най-подходящия момент.
Свински вратни пържоли или друга част от прасето по избор се обтриват със сол, пипер и много чубрица. Гъби се нарязват на шайби, кисели краставички - на кръгчета и се подготвят триъгълни топени сиренца и опаковка млечна сметана. Следва в голям семеен гювеч да се подложи част от сметаната и след това да се редят пържоли, сиренца, краставички, гъби, пак сметана, пържоли, пак сиренца... и така до изчерпване на продуктите. На финала се залива с останалата сметана. Тук лесното готвене приключва.
Гювечът се вкарва в студена или леко загрята фурна и се увеличава до 150 градуса. Оставя се вътре за 2:30-3 часа или колкото ви душа иска. Няма риск да се пресготви ястието. Точните продукти и стъпки на направа можете да видите във видеото на Звездев по-горе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ