Регистрация

Пържено пуешко върху ориз със спанак

Пържено пуешко върху ориз със спанак
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 1899

Пуешки хапки с мед върху канапе от бял ориз със спанак.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г пуешко филе
  • 1 с.л. мед
  • 30 г масло
  • 3 с.л. олио
  • сол и пипер
  • 1 с.л. соев сос
  • лют пипер на люспи по желание
  • 200 г ориз
  • 150 г спанак
  • 1 глава лук или пресен лук
  • босилек

Начин на приготвяне:

1. Нарежете месото на големи хапки и овкусете със сол и пипер.

2. Лука наситнете и запържете в 2 с.л. олио. Добавете измития в цедка под течаща вода ориз, гответе докато стане прозрачен и налейте 500 мл вода. Оставете да къкри като овкусите със сол и пипер.

3. Сгорещете 1 с.л. олио в тиган. На силен огън изсипете пуешкото и разбърквайте няколко минути докато мръвките се запечатат от всички страни.

4. Намалете огъня, добавете маслото и бъркайте. След това залейте с меда и соевия сос и поръсете с малко пикантен пипер по желание. Оставете да се готви още няколко минути, а после махнете от огъня.

5. Спанака измийте и когато оризът е почти готов, го добавете в него и разбъркайте. След около 4 минути махнете от огъня.

6. Разпределете ориза в индивидуални порции, отгоре подредете пуешките късчета и по желание поръсете с босилек за разкош и аромат. Сервирайте топло.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта