Регистрация

Пържени рибни филета с два вида брашно

Пържени рибни филета с два вида брашно
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3002

Бърз, лесен и вкусен начин да се сготви филе от риба.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 грама филе от риба по желание (аз сготвих шаран)
  • 3 с.л. бяло брашно
  • 3 с.л. царевично брашно
  • сол
  • олио

Начин на приготвяне:

1. Измийте рибата много добре и я филирайте на парчета с дебелина около 1-1,5 см.

2. Отцедете от водата и обтрийте хубаво със сол от всички страни.

3. Приберете в хладилник за половин час.

4. Смесете бялото с царевичното брашно и пуснете олиото да загрява на силен котлон в дълбок тиган. Пригответе си и чиния, застлана с домакинска хартия за отцеждане на рибата щом е готова.

5. Овъргалвайте всяко парче в брашнената смес и пържете двустранно до покафеняване.

6. Вадете върху хартията и разтръсквайте, за да се отцеди добре.

7. Поднесете със зелена салата, резени лимон и още един вид гарнитура (перфектно се връзва с бобена салата или картофи). Не забравяйте да си вземете и шише хубаво вино.

Наздраве и добър апетит!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
3
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта