Регистрация

Пържени патладжани с оцет и чесън

Пържени патладжани с оцет и чесън
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 4702

Салата от патладжани със заливка от оцет, копър и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг патладжани
  • олио

За заливката:

  • 6 с.л. зехтин
  • 6 с.л. оцет
  • 4-6 скилидки чесън
  • 1-2 с.л. соев сос или сол на вкус
  • копър

Начин на приготвяне:

1. Измийте патладжаните и ги нарежете на кръгчета с дебелина малко по-малко от сантиметър.

2. Посолете и оставете настрана за половин час. След това измийте под течаща студена вода и подсушете.

3. Застелете си тава с хартия за печене, а в тиган сгорещете олио. Пържете кръгчетата двустранно и след това редете в тавата. Не е нужно да ги препържвате - гответе до леко покафеняване.

4. Подредените колелца печете на 180 градуса за 30 минути.

5. Докато зеленчуците се готвят, смесете съставките за соса.

6. Изпечените и леко охладени патладжани преместете в купа и залейте със соса. Приберете в хладилник, като увиете в найлоново пликче или стреч фолио, защото чесънът ще омирише неприятно хладилника ви.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
2
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта