Регистрация

Пържени морски раци със зелен лук и джинджифил

Пържени морски раци със зелен лук и джинджифил
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3745

Азиатска рецепта с рачешко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 морски рака
  • царевично брашно
  • зелен лук
  • нарязан на филийки джинджифил
  • соев сос
  • сусамово олио
  • оризово вино
  • олио за готвене

Начин на приготвяне:

1. Извадете триъгълничето от под черупката на рака и измийте раците.

2. Отстранете горната черупка и нарежете раците на по 4 парчета.

3. Оваляйте парчетата в царевично брашно.

4. Сгорещете уока и добавете около 1/4 ч.ч. олио.

5. Сложете оваляните в царевично брашно парчета рачешко в уока и ги пържете без да разбърквате много, за да не нарушите царевичното покритие.

6. Когато се сготвят на 3/4, ги извадете от уока.

7. Сложете зеления лук и джинджифила в останалото олио и пържете като разбърквате докато джинджифилът покафенее по краищата.

8. Върнете рачешкото и разбъркайте, след това добавете соев сос, оризово вино и смес от 2 с.л. царевично брашно, разтворено в около 1/4 ч.ч. вода.

9. След това добавете сусамово олио.

10. Покрийте уока с капак и намалете огъня.

11. След 5-10 мин. свалете капака и увеличете котлона.

12. Разбъркайте хубаво и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта