Регистрация

Пържени зеленчуци с чесън и джинджифил

Пържени зеленчуци с чесън и джинджифил
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 4129

Зеленчуци на тиган по японски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио от гроздови семки
  • 1 ч.л. сусамово олио
  • 4 с.л. сос „Хойсин“
  • 2 ч.л. готов рибен сос
  • 1 ч.л. соев сос
  • 2 ч.л. сос „Шрирача“
  • 2 жълти чушки, нарязани на кръгчета
  • 500 г култивирани печурки, нарязани
  • 500 г броколи (само цветчетата)
  • 500 г млад грах
  • 2 настъргани моркова
  • 2 ½ с.л. джинджифил, накълцан
  • 4 скилидки чесън, накълцани
  • 300 мл вода
  • 2 с.л. царевично нишесте

Сосовете "Хойсин" и "Шрирача" най-лесно ще си намерите в специализирани магазини за Източни хранителни продукти

Начин на приготвяне:

1. Нагорещете двата вида олио в голям тиган или уок. Изсипете чесъна и лука и ги пържете приблизително 2 мин.

2. Добавете чушките, броколите и гъбите. Пържете, докато лукът и чушките омекнат (приблизително 3-4 мин.).

3. Добавете джинджифила, соса „Хойсин“, рибения сос, соевия сос и соса „Шрирача“.

4. Смесете царевичното нишесте във водата и добавете зеленчуците, морковите и граха. Оставете да къкри, докато сосът започне да се сгъстява (приблизително 5-7 мин.).

5. Сервирайте върху ориз или спагети.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта