Регистрация

Пържени банани с панировка

Пържени банани с панировка
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 6291

Златисти панирани банани в бира.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 зрели, но твърди банана
  • олио
  • пудра захар за поръсване

За покриващата смес:

  • 1 чаша оризово брашно
  • 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
  • 3 супени лъжици пудра захар
  • 2/3 чаша вода
  • 2/3 чаша бира

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното и бакпулвера в купа. 

2. Добавете захарта и разбийте с малко вода и малко бира, за да стане гладка паста. 

3. Постепенно добавяйте още вода и бира докато стане гъста смес.

4. Оставете за 20 минути. 

5. Обелете бананите и разрежете на половина през средата, а после и по дължина. 

6. Загрейте достатъчно олио, за да покрие бананите или в уок, или в голям тежък тиган. 

7. Оваляйте всяко парче банан в брашняната смес. 

8. Внимателно поставете в горещото олио. 

9. Използвайте щипки или китайски пръчици, за да ги обръщате, така че да са златисти от всички страни. 

10. Отцедете на хартиена салфетка и поръсете със захар. 

11. Сервирайте веднага, ядат се горещи.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
2
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта