Регистрация

Пържена грах с риба

Пържена грах с риба
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 2991

Риба с грах и лиций.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г риба, нарязана на парченца 
  • 10 бр. сладък грах, без връхчетата
  • 1/2 шепа плодове лиций, накиснати до омекване и отцедени
  • 1/2 с.л. счукан чесън
  • 1 белтък (или цяло яйце)
  • 1/2 с.л. царевично брашно
  • олио

За соса:

  • 2 с.л. китайско вино за готвене
  • 2 с.л. джинджифилов сок
  • 3 с.л. бульон
  • 1/2 с.л. ябълков сайдер или бял оцет
  • сол на вкус
  • царевично брашно, размито с малко вода (за сгъстяване)

Начин на приготвяне:

1. Смесете рибата с царевично брашно и белтъка на едно яйце. По този начин месото ще бъде с по-гладка текстура след готвенето. Използвайте само белтъка, ако не искате рибата да пожълтее.

2. Заделете за 5 мин.

3. Сгорещете 200 мл олио в тенджерка.

4. Изпържете парченцата риба на маслена баня за около 15 сек.

5. Направете същото със сладкия грах.

6. Отцедете от излишната мазнина.

7. Сгорещете уок с 1 ч.л. олио и запържете като разбърквате чесъна, докато усетите аромата.

8. Налейте продуктите за соса, без разтвореното с вода царевично брашно.

9. Оставете да заври.

10. Добавете рибата, граха и плодовете лиций.

11. Запържете като разбърквате за 1 мин.

12. Добавете сол на вкус.

13. Постепенно добавете разтвореното царевично брашно, за да се сгъсти сосът.

14. Сложете в чиния и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (4)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта