Регистрация

Пълнозърнести сладки с мед и семена

Пълнозърнести сладки с мед и семена
Лесно   |   Порции 2-3 тави   |   Видяна: 2389

Хрупкави курабийки с пълнозърнесто брашно, овесени ядки, семена, моркови и мед.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. овесени ядки
  • 1 ч.ч. пълнозърнесто брашно
  • 1/2 ч.ч. бяло брашно
  • 1 с.л. ленено семе
  • 1 с.л. маково семе
  • 1 с.л. семена чиа
  • 1/2 ч.ч. семена бял сусам
  • 1/2 ч.ч. тиквено семе
  • 1/2 ч.ч. орехи
  • 1 с.л. бакпулвер
  • 2 ч.л. канела
  • 1 ч.л. смлян джинджифил
  • 1/2 ч.л. карамфил
  • 1 ч.ч. мляко
  • 1 ч.ч. ябълков сок
  • 3-5 с.л. мед
  • 1 пакет ванилова захар
  • 3 с.л. зехтин
  • 2 яйца
  • 2 белтъка
  • 2 моркова

Начин на приготвяне:

1. Рендосайте морковите.

2. Разбийте двата белтъка, а в друг съд - двете яйца.

3. При яйцата добавете меда, зехтина и морковите, а след това млякото и сока.

4. Смесете заедно в отделен съд овесените ядки, брашната, набухвателя, всички семена и всички подправки.

5. Сухите съставки вкарайте при яйцата постепенно и при непрестанно бъркане. Тук можете да работите и с миксер.

6. Когато сместта стане хомогенна (доколкото е възможно), добавете и белтъчната пяна, като вече разбърквате с шпатула на ръка.

7. Застелете тавичка с хартиено фолио и с намокрени ръце оформете сплеснати сладки от сместа. Ако сместта е прекалено гъста - добавете мляко. Ако е много рядка - вкарайте в нея още брашно.

8. Печете сладките в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10-тина минути, като извадите веднага щом ръбовете започнат да позлатяват. Продължителността зависи от дебелината на сладкишчетата. Не се притеснявайте ако сладките са прекалено меки в този момент - до половин час ще са се стегнали. Само не бързайте да ги отлепяте от фолиото докато са още топли, защото могат да се скъсат.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта