Регистрация

Пълнени чушки с бекон на жар



Пълнени чушки с бекон на жар
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1966

Печени чушки на жар с плънка от сланина и сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 08.09.2017

Вкусна и мазна рецепта със свинско и зеленчуци показват Лора и Стоян, запленени от велинградския начин за правене на пълнени чушки с месо и сирене. Начинът на приготвяне няма аналог, защото чушките се пекат с капачета на жар и придобиват приятен опушен вкус и апетитен аромат на дим. А плънката изумява с богато наличние на месо, сгушено между бяло сирене.

От прасето не се пести - използват се сурови мазнички гърди, сланина и бекон, които се съчетават по уникален начин, за да превърнат ястието в идеалното мезе за червено вино и дори в идея за една нова и различна коледна рецепта от България. Бекона и суровите гърди се режат на малки кубчета и се запържват на сух тиган. След това се смесват с наситнената сланина и пресен магданоз, а отгоре се натрошава сиренето. С тази смес се пълнят зелени чушки, на които са почистени семките, но капачетата се пазят. Връщат се обратно на мястото си и отиват директно на жаравата, където си правим барбекю по български.

След изпичане можете да сервирате чушките с люспата или да ги обелите от външната ципа. Тя обаче носи основния аромат на огън, затова май е по-добре да се запази по-дълго върху зеленчука. А накрая остана да си сипем и по чашка червено вино и да си хапнем мазничко и вкусничко по велинградски.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта