Регистрация

Пълнени пилешки бутчета с гъби и лук

Пълнени пилешки бутчета с гъби и лук
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 1458

Кожа от пилешки бутчета с плънка от месо и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 долни пилешки бутчета с кожа
  • 200 г гъби
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • сол и пипер
  • 1 чушка
  • 2 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Наситнете лука и чесъна, гъбите измийте и нарежете на малки кубчета, същото направете и с чушката.

2. Внимателно свалете кожата на всяко бутче като започнете от горната страна, внимавате да не я скъсате и стигнете долу до кокалчето. Тогава отрежете с остър нож, за да остане кокала като капаче в края на кожата. Идеята е тази кожа да се превърне във вързопче за плънката.

3. Изваденото от кожата месо отделете от парчето кокал, с което е отрязано и наситнете. Поръсете със сол и пипер и оставете настрана.

4. Сгорещете олиото в тиган, добавете лука и чесъна и щом леко се появят златни нюанси, добавете чушката. Гответе докато омекне, добавете гъбите, овкусете със соли пипер и гответе докато водата им изври. Махнете от огъня и добавете наситненото пилешко. Разбъркайте.

5. Напълнете заделената кожа със сместа и на финала подвийте или фиксирайте с клечки за зъби или шиш.

6. Печете така оформените торбички за 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта