Панирани бутчета с мляко и подправки
Хрупкави пилешки бутчета в млечна марината с подправки.
Необходими продукти:
- 2 с.л. сол
 - 3 с.л. черен пипер
 - 2 с.л. лук на прах
 - 2 с.л. чесън на прах
 - 3 с.л. червен пипер
 - 2 с.л. кимон
 - 2 с.л. риган
 - лют пипер по желание
 - 2 ч.ч. брашно (300 г)
 - 8-12 долни пилешки бутчета
 - 500 мл мляко
 - олио, ако ще пържите
 - 2-3 с.л. мед по желание
 
Начин на приготвяне:
1. Смесете сухите подправки в купа. Бутчетата почистете от остатъчни перушинки и обтрийте с половината от сместа от подправки. Слагайте в купа и отгоре залейте с млякото. Завийте със стреч фолио и приберете в хладилника за минимум час.
2. Останалата смес от подправки разбъркайте с брашното. Решете - можете да изпечете бутчетата, можете и да ги изпържите. В мазнина ще са по-калорични, но стават по хрупкави и вкусни. Ако ще пържите, сгорещете много олио в тенджера - трябва да се готви на маслена баня - т.е. храната да плува и да може да потъне в горещата мазнина. Ако ще печете, застелете си тава с хартия за печене или алуминиево фолио и покапете с олио.
3. Взимайте бутче и без да го оттръсквате от маринатата овалвайте в брашнената смес. След това топвайте бегло в маринатата, събрана на дъното на съда и овалвайте повторно.
4. Пържете до получаването на тъмна златиста коричка или редете в тава. Ако печете - направете го в предварително загрята на 200 градуса фурна за 35-40 минути.
5. След изваждане от фурната или след приключване на пърженето можете да покапете бутчетата с мед - стават още по-апетитни.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ