Регистрация

Пухкави и въздушни печени яйца



Пухкави и въздушни печени яйца
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 2228

Протеинова закуска от печени яйца на облаче.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Здравословен омлет само с три продукта, който е идеалната закуска за малки и големи, защото хем дарява на тялото множеството полезни вещества, съдържащи се в яйцата, хем не натоварва, тъй като изцяло се вписва в стандартите на разделното хранене. Това е страхотна храна, която можете да ползвате за засищане на всяко едно от основните или междинните ястия, а цялото приготвяне и миене на посудата отнема около 15 минути. За съжаление омлета, палачинката, бърканите яйца или както ви хрумне да наречете рецептата, се хапва доста бързо. Затова можете да си ги сервирате в компанията на листни зеленчуци и да постигнете двойна ефективност - хем да добавите и фибри в ястието, хем да увеличите обема му и времето за ядене. Защото знаем, че сигналът за ситост се приема от мозъка чак на 20-тата минута от първата хапка.

А самото готвене е вид гимнастика. Първо гимнастика за ръцете, защото в купа се счупват две яйца (може и с три да опитате, но не повече, защото облачето ще натежи) и започва голямото джуркане. Не слагайте сол или захар - просто хванете телта и разбивайте докато яйчената смес стане двойна по обем на първоначалната.

А през това време можете да включите и котлона, за да се сгорещи добре дълбок тиган с незалепващо покритие. После в него се слага 1 ч.л. олио и още толкова масло. Веднага щом се разтопи маслото, се изсипва готовата смес. Изсипвайте внимателно и В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ПИПАЙТЕ ПАЛАЧИНКАТА ДОКАТО НЕ ПРЕЦЕНИТЕ, ЧЕ Е ГОТОВА. Това е гимнастиката за психиката. Сигурен източник за готовността на катмата е златистият загар, който леко се подава от ръбовете й. А след това можете да прехлупите или да оставите цяла. Готово е за хапване. Джуркането и печенето отнемат сравнително еднакво количество време, ако готвите правилно на умерен огън. По желание при сервиране можете да поръсите с подправки. Но ще се изумите колко е вкусно и в натурален вид. Пък и полезно - не забравяйте.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта