Регистрация

Пуйка с кестени

Пуйка с кестени
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 4362

Печена пуйка с пълнеж и хрупкава сусамена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пуйка – около 2,5 кг
  • 150-200 г пуешки дроб (може да замените и с пилешки дробчета)
  • 250 г телешка кайма
  • ½ кг кестени
  • 300 мл прясно мляко
  • 4 филии хляб
  • 20 г коняк
  • сол и пипер
  • сусам
  • олио
  • масло

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на ситно пуешкия дроб и го смесете с каймата.

2. Натопете хляба в млякото, изстискайте го и го прибавете към сместа, заедно със солта, пипера и коняка. Запържете за 5 мин, като разбърквате непрекъснато.

3. Прибавете към запръжката сварените и обелени кестени и с получената смес напълнете пуйката.

4. Зашийте внимателно, намажете я в олио и печете около 1 ½ ч. на умерена фурна.

5. Преди да поднесете, намажете повторно с масло и поръсете със сусамовото семе.

 

Снимка: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта