Пръчици от сирене
Лесни соленки със сирене.
Необходими продукти:
-  100 грама масло
 -  150 грама зряло сирене чедър или смес от чедър и пармезан
 -  100 грама обикновено брашно
 -  лют червен пипер
 -  прясно смлян черен пипер
 -  1 жълтък
 
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 220 градуса. Намажете голям лист хартия за печене с масло и го покрийте с пергамент за печене.
2. Настържете на ситно сиренето в купа. Пресейте брашното и поръсете с лют червен пипер. Добавете малко смлян черен пипер и разбъркайте.
3. Нарежете маслото на малки кубчета и го втрийте в сместа с пръсти. Когато маслото се разтвори в брашното и получите ронлива смес - добавете жълтъка.
4. Оформете тестото на топка. Поръсете работния плот обилно с брашно. Внимателно разточете тестото във формата на квадрат. Трябва да е с дебелина около 5 мм.
5. С остър нож нарежете тестото на ленти, а след това всяка лента на пръчици ( с големината на пръст). Внимателно ги поставете върху хартия за печене като оставяте малко разстояние между всяка.
6. Сложете тавата във фурната и печете за около 8 минути. Пръчиците от сирене трябва да са златисто-кафяви. След като ги извадите от фурната изчакайте още 5 минути преди да ги преместите. След това внимателно ги преместете заедно с хартията и ги оставете върху решетка, за да се охладят още няколко минути.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ