Регистрация

Пръчици от сирене

Пръчици от сирене
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 5294

Лесни соленки със сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • Ÿ 100 грама масло
  • Ÿ 150 грама зряло сирене чедър или смес от чедър и пармезан
  • Ÿ 100 грама обикновено брашно
  • Ÿ лют червен пипер
  • Ÿ прясно смлян черен пипер
  • Ÿ 1 жълтък

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 220 градуса. Намажете голям лист хартия за печене с масло и го покрийте с пергамент за печене.

2. Настържете на ситно сиренето в купа. Пресейте брашното и поръсете с лют червен пипер. Добавете малко смлян черен пипер и разбъркайте.

3. Нарежете маслото на малки кубчета и го втрийте в сместа с пръсти. Когато маслото се разтвори в брашното и получите ронлива смес - добавете жълтъка.

4. Оформете тестото на топка. Поръсете работния плот обилно с брашно. Внимателно разточете тестото във формата на квадрат. Трябва да е с дебелина около 5 мм.

5. С остър нож нарежете тестото на ленти, а след това всяка лента на пръчици ( с големината на пръст). Внимателно ги поставете върху хартия за печене като оставяте малко разстояние между всяка.

6. Сложете тавата във фурната и печете за около 8 минути. Пръчиците от сирене трябва да са златисто-кафяви. След като ги извадите от фурната изчакайте още 5 минути преди да ги преместите. След това внимателно ги преместете заедно с хартията и ги оставете върху решетка, за да се охладят още няколко минути.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта