Регистрация

Пролетен пай с пресен лук и риба

Пролетен пай с пресен лук и риба
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1082

Киш с риба, сметана, копър и пресен лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 185 г брашно
  • 125 г (1 малка опаковка) масло
  • 1 ч.л. пудра захар
  • 2 яйца
  • 1 жълтък
  • 250 мл течна готварска сметана (най-добре млечна)
  • 3-4 стръка пресен лук
  • 1 домат
  • сол и пипер на вкус
  • 300-500 г рибно филе (най-вкусно е с обезкостена пушена риба, но поради силния аромат използвайте не повече от 300 г от нея)
  • връзка копър
  • тежести (камъни, морска сол, боб, пясък) за печене на блата

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното в тавичка и смесете с пудра захарта. Маслото извадете директно от хладилника и нарежете на кубчета при брашното. Претрийте с пръсти на трохи, добавете 1-2 с.л. вода и жълтъка и замесете твърдо маслено тесто. Оформете на сплесната кора, увийте със стреч фолио и приберете в хладилник за 15 минути.

2. Извадете тестото, разточете го и покрийте с него дъното и стените на формичка за пай. Обрежете провисналите краища. Приберете отново в хладилника като включите фурната да загява на 180 градуса.

3. Когато е загряла, покрийте тестото с хартиено фолио и сложете върху него тежест. Печете 15 минути.

4. През това време нарежете рибното филе на парченца, почистете и наситнете лука. Домата нарежете на шайби, а в купа разбийте яйцата, добавете сол, пипер и сметаната и разбъркайте. Към яйчената смес прибавете и наситнения копър (само листенцата).

5. Извадете блата, махнете хартията, но не изключвайте фуната. На дъното му разпределете рибата, отгоре поръсете пресния лук, залейте с яйчената смес и подредете доматите (най-вероятно ще потънат, но това не бива да ви притеснява).

6. Върнете и допечете за 35-40 минути.

 

Източник: lozhka.su

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта