Регистрация

Предястие от пилешко с авокадо

Предястие от пилешко с авокадо
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 998

Салата с пилешко, авокадо и чушки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 плода авокадо
  • 400 г варено или печено пилешко месо (може и останало от предишно готвене)
  • връзка магданоз
  • 2-3 червени сладки чушки
  • 1/2 глава червен лук
  • сокът на 1 лимон
  • 2 с.л. кисело мляко
  • сол и пипер на вкус
  • 50 г кашкавал, пармезан или друго жълто сирене по желание

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото месо нарежете на малки хапки и прехвърлете в купа.

2. Добавете нарязания на тънки полумесеци червен лук.

3. Авокадото разделете на две половини, махнете костилката, обелете и нарежете на кубчета. Прибавете към останалите продукти.

4. Червените чушки измийте, разделете на две части по дължина и махнете семките. Нарежете на тънки лентички по ширина и изсипете в купата.

5. Разбъркайте лимоновия сок с киселото мляко, солта и пипера, подправете салатата и разпределете в порции или подходящ съд за сервиране.

6. Наситнете магданоза и поръсете отгоре. Рендосайте кашкавала и също поръсете.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта