Регистрация

Постни сладкиши с тиква



Постни сладкиши с тиква
Лесно   |   Порции 9 кексчета   |   Видяна: 1950

Постни кошнички от тесто с плънка от тиквено пюре.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 05.12.2017

Тиквеник за Бъдни вечер, но в модернизиран вариант показват Лора и Стоян, правейки вегански десерт с тиква и ароматни подправки, поднесен в тестена кошничка от хрупкав блат с кокосово масло. Десертчетата са идеални за пости и хора, които не консумират животински продукти. Приготвят се лесно и могат да бъдат направени както на малки кошнички, така и като един голям тиквен пай.

Първо си запичаме тиквата, нарязана на кубчета. Можете да си купите и печена тиква, за да спестите време. Следва да преместим сготвената сърцевина на плодовия зеленчук в купата на блендера и да добавим още кафява захар, бадемово мляко, кленов сироп, царевично нишесте и кокосово масло. После овкусяваме с канела, джинджифил и индийско орехче и смиламе до образуването на гъст тиквен крем.

Следва да се захванем и с тестото като претрием брашно с кокосово масло. Щипка сол, малко вода и получаваме твърдо постно маслено тесто. Разточваме на кора и с нея застиламе форма за пай или изрязваме кръгчета и ги поставяме във формички за мъфини. Плънката изсипваме в тестените кошнички и после запичаме за 30 минути на 180 градуса.

А след това имаме идеалните тиквени кошнички, които по желание можете да поръсите с пудра захар или да покапете с кленов сироп за повече сладост. Вкусни са както топли, така и студени.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта