Регистрация

Постни питки без месене



Постни питки без месене
Средно   |   Порции 2 питки   |   Видяна: 1502

Домашен хляб без животински продукти.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Друго си е домашният хляб. Но всички процедури по месене и втасване изискват време и усилия, а минутите са ценни за съвременната домакиня. Все пак, ако сте решили да зарадвате близките с дошано изпечен насъщен, Миро дава информация как да го направите в канала си "Готвене за начинаещи". Приготвянето е лесно, защото не изисква месене, а само оформяне с ръце. Но времето за втасване е повечко, затова направете тази питка, когато планирате да не излизате от рамките на квартала.

В купа се добавят всичките съставки - ръжено и бяло брашно, сол и суха мая. Залива се с вода и се бърка с шпатула до получаването на безформено, но хомогенно тесто. То се оставя в съда, увит със стреч фолио и се връщаме при него чак селд 2 часа и то само, за да го приберем в хладилника. Там прекарва още два часа и чак след това ще се нуждае от докосване с ръце.

Плотът се набрашнява, а ръцете се намазняват с олио. Тестото се разделя на 2 части. Едната можете да замразите за по-нататъшно готвене или да приберете в найлон в хладилника и да използвате в рамките на седмица. От тестото се офомя питка, поставя се в тава, застлана с набрашнена хартия за печене и се набрашнява отгоре. Правят се плитки прорези и се оставя да втаса отново.

Тавата с хляба се поставя в по-голяма тава, налива се вода в долния съд и насъщният се пече на 230 градуса за 35 минути. После е готов за хапване.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 5 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта