Регистрация

Постни печени картофи с чесън и подправки



Постни печени картофи с чесън и подправки
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1207

Половинки картофи на фурна с универсална подправка, чесън и зехтин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Картофените гарнитури са идеални за сервиране на всякакви гозби. Постните печени картофи пък са полезна веганска храна, която да не натежи на стомаха, но да зарадва тялото с бленуваните засищане и вкус. Дали самостоятелно или като допълнение към основното, тези бързи за готвене картофи с коричка на фурна, показани от канала Dazzle Spoon, са идеално решение за заети домакини.

В чиния или тавичка се смесват универсална подправка с намачкан чесън, още малко сол и червен пипер. Ако харесвате картофите и с друга подправка - босилек, риган или розмарин, можете да сложите и от нея. Картофите се обелват и разрязват на половинки. Всяка от тях се овалва с натискане в подправките. Редят се в тава, застлана с хартия за печене, и отгоре се покапват със зехтин или олио.

Пъхват се в предварително загрята на 220 градуса фурна за 40-тина минути - докато хванат наистина златиста коричка. Можете да направите по-голямо количество, а ако не държите да са вегански, след изпичане, докато са още топли, можете да сложите върху всяка половинка по парченце масло.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта