Регистрация

Постни кюфтета от просо и моркови



Постни кюфтета от просо и моркови
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2301

Печени кюфтенца с просо и моркови и сос от цвекло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 13.01.2017

Ето как се правят вегетариански кюфтета от просо - вареното просо се смесва със запръжка от лук и моркови, добавя се сусам и отцедени семена чиа, овкусява се с чесън, куркума, кимион и кориандър и от сместа се оформят малки топчета, които се пекат на фурна за 15 минути. През това време правим и сос за поднасяне от смлени в блендер лук, чесън и цвекло. В пюрето се долива вода и се прави редукция на котлона, като се слага лъжичка захар, оцет и кайенски пипер. Кюфтачетата се поднасят със соса. Вкусно и без животински продукти!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта