Регистрация

Постен бананов сладкиш с джинджифил и овесени ядки

Постен бананов сладкиш с джинджифил и овесени ядки
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 6860

От кекса на баба надничат банани.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 2/3 ч.ч. универсално брашно
  • 2 ч.л. сода за хляб
  • 2 ч.л. смлян джинджифил
  • 1 1/2 ч.ч. овесени ядки
  • 4 с.л. тъмна кафява захар
  • 1/3 ч.ч. растително масло, нарязано
  • 2/3 ч.ч. лек царевичен сироп
  • 4 големи или 5 средни банана, много добре узрели и намачкани
  • пудра захар за украса (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 160ºС. Намаслете и постелете с хартия за печене формичка за торта с размери 18 x 28 см.

2. Пресейте брашното, содата за хляб и смления джинджифил в купа, след това добавете овесените ядки.

3. Разтопете захарта, маслото и сиропа в тенджерка на слаб огън. Бъркайте сместа докато се смеси много добре и я прибавете при брашното. Разбийте с намачканите банани.

4. Налейте тестото в приготвения съд и печете за около час или докато клечка за зъби, пъхната в средата, излиза чиста. Оставете да се охлади в тавичката и обърнете сладкиша в чиния. Нарежете го на квадрати.

5. Поръсете с пудра захар по желание и поднесете.

6. Може да съхранявате сладкиша в добре покрит съд на стайна температура за 4-5 дни.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта