Регистрация

Полезна закуска с киви и кисело мляко



Полезна закуска с киви и кисело мляко
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 2128

Бърза закуска с кисело мляко и плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Лека закуска за здраве с кисело мляко и киви показва кулинарната влогърка Милена в канала си da_sgotvim_s_milena. Комбинацията от пробиотици и витамин С е страхотна идея за старт на деня, а вкусът на цедено кисело мляко, подсладено с пудра захар, ароматизирано на лимонова кора и овкусено с пюре от пресни кивита е апетитен сладкиш, който да отключи сетивата към радост и добро настроение. Несъмнено тази закуска може да бъде сервирана и като следобедна или пък да изиграе ролята на лек плодов десерт без тесто, въпреки че модерните хранителни теории забраняват десерта след обилно похапване. Ето и как се прави:

Кивитата се почиства от кората по лесен начин, който ще видите във видеото. После се пюрират с пудра захар. Киселото мляко се исипва в купа и се разбърква с още пудра захр и настъргана лимонова кора. Вместо захарта можете да използвате мед, който няма да направи десерта чак толкова вкусен, но пък ще допринесе за още по-голямата здравословност.

А накрая презентацията е според вкуса. Най-лесно, но и най-неугледно е да разбъркате пюрето с млякото, но вместо това Милена предлага да ги пресипете в купа на принципа на направа на мраморния кейк или пък да сипвате на редове в дълбока стъклена чаша. Отгоре можете да украсите с ядки, резени плодове или листенца прясна мента. Ако няма да хапвате веднага, приберете в хладилник, защото този крем е вкусен в студен вариант.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта