Регистрация

Подлучено свинско с кашкавал върху картофи

Подлучено свинско с кашкавал върху картофи
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 979

Мусака по френски или френска рецепта за печено свинско със сметана, картофи, лук и кашкавалена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 г свинско филе
  • по 1/2 ч.л. сол и пипер
  • 1 ч.л. риган на прах
  • 3 глави лук
  • 800 г картофи
  • сол и вода
  • 170 г кашкавал
  • 150 г майонеза
  • 200 мл заквасена сметана
  • пресен лук или див лук за поръсване при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Свинското филе нарежете на парчета, начукайте до изтъняване и след това нарежете на лентички и после напречно на кубчета. Изсипете в купа, добавете по 1/2 ч.л. сол и пипер и ригана, разбъркайте и оставете за 30 минути.

2. Лука наситнете, картофите обелете, нарежете на кубчета като за мусака, изсипете в купа, поръсете с 1 с.л. сол и залейте с вода. Оставете така за 20 минути.

3. Рендосайте кашкавала и го смесете с майонезата и сметаната. Разбъркайте хубаво.

4. В намазнена тава можете да редите в рингове за по-елегантно или директно да подредите продуктите. Използвайте малка тава с високи бордове, за да има обем ястието. Започнете с картофените кубчета на дъното. След това ги посолете. Отгоре разпределете свинските месца, върху тях лука и на финала кашкавалената смес. Заравнете доколкото е възможно.

5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути и след това допечете на 170 градуса за още 15 минути.

6. Сервирайте топло с поръска от нарязан косо пресен или див лук.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта