Регистрация

Плодови тарталети с ябълки и орехи



Плодови тарталети с ябълки и орехи
Средно   |   Порции 6-7   |   Видяна: 1499

Тестени кошнички от маслено тесто с плънка от козе сирене и ябълки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Илъчен на 29.01.2018

Вкусни тарталети с козе сирене и ябълки правят Лора и Стоян, като създават истински десертен шедьовър, оформяйки плода върху сладкиша като розичка. А накрая се сервират вкусни кошнички от маслено тесто, напълнени с крем от сирене, сметана и мед, украсени с плодове и покапани с още мед за разкош.

Първо правим тесто за тарталети като с миксер разбиваме масло на стайна температура с пудра захар. Отделно си смиламе орехи в блендер. След това към маслената смес добавяме брашното, ванилия, смлените ядки, един жълтък и студена вода. От тези продукти замесваме твърдо тесто, което прибираме в хладилник за 30 минути, за да се стегне. След това го разточваме на кора и от нея изрязваме парчета, за да покрием с тях дъното и стените на формички за тарталети. Отгоре се покрива с хартия за печене, посипва се с морска сол и се пече за 10-тина минути на 180 градуса. Тарталетените основи се охлаждат и се вадят от формичките.

За плънката се смесва натрошено козе сирене със заквасена сметана, яйце и мед. Разбива се с миксер и се разпределя в кошничките. След това ябълките се нарязват на много тънки полумесеци, поръсват се с кафява захар и се поливат с лимонов сок. Оставят се така да омекнат малко. След това се завиват на розички (гледайте във видеото как точни се прави - лесно е) и се поставят в средата на тарталетите. Запичат се за още 20-тина минути.

А на финала можете да ги поднесете покапани с мед или в компанията на топка сладолед.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта