Регистрация

Плетен хляб с плънка от шунка и кашкавал

Плетен хляб с плънка от шунка и кашкавал
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2375

Руски селски хляб в стил пица калцоне с шунка, кашкавал, кисело зеле и коричка с ким.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 320 г бяло брашно
  • 80 г ръжено брашно
  • 1 ч.л. суха мая
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л захар
  • 1 ч.л. горчица
  • 1 ч.л. разтопен мед
  • 170 мл топла вода (около 40 градуса)

За плънката:

  • 150 г кашкавал
  • 200 г шунка
  • 1 с.л. майонеза
  • 1 ч.л. аджика (абхазка подправка на основата на сух чесън, червен пипер и други подправки) - можете да я замените с подлютена шарена сол

За намазване:

  • 1 яйце
  • 1 ч.л. ким
  • магданоз (по-добре сух, но може и наситнени листенца пресен магданоз)

Начин на приготвяне:

хлчб в пекарна1. От продуктите за тестото замесете меко тесто, което не лепне по ръцете. Авторът на тази рецепта споделя, че не обича да меси, затова слага всички продукти в хлебопекарната на програма за тесто за пица. Просто извадете тестото след като е готово и ако трябва леко дозамесете с малко мазнина до съвършен ефект.

омесено тесто2. Оставете тестото да втаса докато увеличи размера си два пъти.

 

 

раточено тесто3. Готовото тесто разточете на правоъгълник с дебелина 5 мм.

 

 

 

тесто с аджика4. Направете смес от аджиката и майонезата и намажете с нея тестото, като оставите борд от около 5 см. от всяка страна.

  

хляб с шунка5. Върху соса сложете слайсовете шунка.

 

 

 

 
хляб с кашкавал
6. Шунката покрийте с резени кашкавал.

 

 

зелник7. Отгоре сложете нарязаното на ленти кисело зеле. Ако не е сезонът на киселото зеле или не ви харесва тази идея - пропуснете съставката. Хлябът пак ще е вкусен.

 

украса на хляб8. В останалите 5 см. борд от всяка от дългите страни на тестото направете напречни разрези през около 2 см. разстояние.

 

заплитане на хляб9. Съединете ги върху плънката, така че да я обгърнат като гъсеничка.

 

 

хляб с ким10. Разбийте яйцето и намажете с него горната кора на хляба. Поръсете с ким и магданоз.

 

11. Загрейте фурната на 190 градуса и печете хляба в нея за 35-40 миути.руски селски хляб

Приятен апетит!

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
4
4 мн. добре
2
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта