Регистрация

Пищен кекс със смокини и мед



Пищен кекс със смокини и мед
Средно   |   Порции 12-16   |   Видяна: 1441

Кейк с основа от меден въздушен блат и топинг от сметана с маскарпоне, кардамон и смокини.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 11.09.2017

Вкусен, но и пипкав за направа кекс показват Лора и Стоян, като далеч надхвърлят рецептата за домашни кексове, превръщайки сладкиша в модерен десерт, който повече прилича на торта. Това е кейк с въздушна основа от бити яйца с мед и вино марсала, ароматизирани на ванилия и канела и обогатени с цитрусови корички. А върху нея полягва крем от бита сметана и маскарпоне с дъх на кардамон. На финала отгоре се нареждат парченца смокини и се поръсва с бадеми - неустоимо, нали? Ето и как се прави:

Яйцата се разиват добре с пудра захар, след което се добавя зехтин, мед, марсала. В друга купа се смесват сухите съставки - брашно с бакпулвер, ванилия, канела и портокалови кори. След това сухите се добавят постепенно при мокрите и хомогенната смес се прехвърля в тава за печене - намаслена и покрита с хартия. Готви се на фурна, без да отваряте вратичката.

Кремът се приготвя като се разбива животинска сладкарска сметана на пяна, към нея се добавя маскармоне, кардамон и пудра захар. След това с крема се маже охладения кекс. А отгоре се поръсва с филирани бадеми и се подреждат парчета сладки смикони.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта