Регистрация

Пирог с ябълки

Пирог с ябълки
Средно   |   Порции 5-8   |   Видяна: 6295

Български сладкиш с ябълки и кисело мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 5 големи ябълки
  • 1 чаена чаша захар
  • 500 грама брашно
  • 2 яйца
  • Половин чаша кисело мляко
  • 3 пакетчета ванилия
  • 1 пакетче бакплувер
  • 1 супена лъжица есенция ром
  • Половин чаша накълцани орехи
  • Половин лъжица канела
  • 2 супени лъжици пудра захар (за поръсване)

Начин на приготвяне:

1. Пресявате брашното и правите кладенче по средата му. В него слагате яйцата, олиото, захарта, бакплувера, ванилията и есенцията ром.

2. Омесвате тестото и го оставяте да почине. През това време настъргвате ябълката на едро с рендето и добавяте към нея канелата и орехите. Пирога ще стане по-вкусен ако ябълките са малко кисели.

3. Вземате 2/3 от тестото и го разточвате с дебелина около 1-1,5 см. Полагате го в тавата в която ще го печете. Разпределяте настърганата ябълка върху тестото. Печете го в предварително загрята на 180 градуса фурна.

4. С останалата част от тестото, правите пръчици с дебелина около 1 см. След 20 минути изваждате пирога и бързо нареждате върху него тестените пръчици. След което връщате във фурната и печете до зачервяване на горната част на пирога.

 

Добър апетит!

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари (4)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта