Регистрация

Пилешко с мед и портокали

Пилешко с мед и портокали
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1659

Печено пилешко с медена коричка и портокалов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг пилешко месо (от бутче или гърди)
  • 2 портокала
  • 2 с.л. мед
  • сол и пипер
  • 1 с.л. царевично нишесте
  • 2-4 глави червен лук
  • клонка розмарин

Начин на приготвяне:

1. Месото почистете и обтрийте със сол и пипер.

2. Лука обелете, нарежете на едро и разпределете на дъното на тавичка. Сипете малко вода, колкот да покрие дъното.

3. Изстискайте сока на единия портокал и го смесете с меда. Подгрейте и добавете царевичното нишесте. Подгрявайте докато сосът се сгъсти.

4. Намажете месото от едната страна и положете с намазаното върху лука. Намажете щедро и от горната страна, после разпределете късчета от клонка розмарин и парчетата от втория портокал.

5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна. Ако готвите гърди - печете 30-35 минути в зависимост от дебелината. Ако са бутчета - времето е 40 минути.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта