Регистрация

Пилешко с карфиол, праз и кашкавал

Пилешко с карфиол, праз и кашкавал
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1217

Пилешки хапки в млечен сос с карфиол, праз лук и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава карфиол
  • 500 г пилешко филе
  • 1 педия парче от стрък праз лук
  • 100 г кашкавал
  • листа копър и магданоз
  • 2 яйца
  • 125 мл мляко
  • 3 с.л. брашно
  • микс провансалски подправки или друга подправка по избор
  • сол и пипер на вкус
  • 4 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пилешкото месо на хапки и поръсете със сол и пипер. Оставете настрана.

2. Празия лук нарежете на тънки кръгчета, а карфиола разделете на съцветия и измийте. Ако цветчетата са големи, разполовете или ги разтроете.

3. Сгорещете олиото в тиган на умерен огън, изсипете пилешките месца и бъркайте 3-4 минути до побеляване. Добавете розичките карфиол и бъркайте още малко. Овкусете със сол и пипер, намалете огъня и сложете капак. Оставете да се готвят 10 минути.

3. През това време чукнете яйцата в купа и ги разбийте с млякото. Рендосайте кашкавала и добавете половината при яйчената смес. Овкусете с провансалски подправки или друга подправка по желание (сух босилек, мащерка, чубрица, чесън на прах, риган). Разбъркайте хубаво.

4. Вдигнете капака, поръсете кръгчетата праз лук и размешайте добре. Залейте с млечния сос и поръсете останалото количество кашкавал отгоре. Сложете пак капака и гответе още 10 минути.

5. Наситнете листата копър и/или магданоз. Готовото ястие поръсете с тях за украса.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта