Регистрация

Пилешко задушено с лук и моркови



Пилешко задушено с лук и моркови
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 4166

Пилешка яхния с чушки, моркови и доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Апетитна гозба с пилешко се готви в Кухнята на Звездев, като пилето къкри в тенджера с чушки, моркови, лук, вино и подправки. Готвенето изисква съвсем малко време, защото всички продукти се смесват в съда, а след това температурата върши цялата работа.

Цяло пиле се порцира и мръвките се пускат в тенджера да се задушават. Докато се готвят, се реже лук, моркови, зелени и червени чушки и се пускат в ястието. Добавя се вода, бахар, дафинов лист и цели скилидки чесън. Долива се бяло или червено вино по избор, овкусява се със сол, черен и червен пипер и се оставя да къкри. Когато месото е сготвено, а зеленчуците са се отпуснали, се добавя брашно, разтворено във вода и домати от консерва. Оставя се още няколко минути на огъня, подправя се с наситнен магданоз и се дърпа от котлона.

Ястието е познато още като пилешка папазеница!

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта