Пилешки крилца на фурна
Печени пилешки крилца с мед и горчица.
Необходими продукти:
- 1 килограм крилца, това са около 10 броя
- 1 глава лук
- 1 чаена лъжица мед
- 1 чаена лъжица сол
- 1 чаена лъжица риган
- 1 чаена лъжица мащерка
- 1 чаена лъжица горчица
- 1/2 чаена лъжица черен пипер
- 1/2 чаена лъжица червен пипер
- 1/2 чаена лъжица куркума
- 4 супени лъжици олио или зехтин
- 3 супени лъжици оцет
Начин на приготвяне:
За по-вкусни и крехки пилешки крилца препоръчваме да се мариноват. Измийте ги и ги сложете в подходящ съд. Добавете към тях нарязания на шайби лук и всички подправки, олиото, оцета и меда. Затворете ги плътно с капак или ги сложете в пликче и плътно го завържете. Нека престоят за една нощ в хладилника.
Печете ги заедно с маринатата в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30-40 мин. или до готовност. Печете ги само на горен реотан. Внимавайте да не ги препечете. Така приготвени пилешките крилца са много крехки, сочни и ароматни.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ