Регистрация

Пилешки жулиени с печурки

Пилешки жулиени с печурки
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 6040

Пържени пилешки късчета с гъби и кисели краставички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 пилешки филета
  • 300 грама гъби печурки
  • 2 глави кромид лук
  • 1 супена лъжица масло
  • 2 супени лъжици олио
  • ½ чаена чаша бульон (гъбен или пилешки)
  • ½ чаена чаша прясно мляко
  • 3 кисели краставички
  • 1 супена лъжица горчица
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нарязвяме пилешките филета на жулиени (ивици с дължина 7-8 см и широки около 1 см.), гъбите на едро, а лука на шайби.

В тиган в сгорещената комбинация от масло и олио се изпържват жулиените, малко след тях добавяме и лука и гъбите и продължаваме да пържим още 5-6 минути. Добавяме бульона и млякото и ги оставяме да къкрят 10-тина минути. Подправяме с горчицата, солта и черния пипер. Разбъркваме и след две минути махаме от котлона. Нарязваме киселите краставички на жулиени и ги добавяме към вече готовото ястие.

Сервираме и се наслаждаваме на едно добре сготвено ястие!

пилешки хапки на тиган със зеленчуци

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта