Регистрация

Пилешки гърди в бекон с 4 вида сирене

Пилешки гърди в бекон с 4 вида сирене
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 5430

Бекон и сирена оформят плънката на джоб от пилешко филе.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • по 100 г от четири вида сирене, настъргано: чедър, моцарела, колби джак и каквото още обичате
  • по 2 пилешки филета от гърди
  • 6 резена бекон
  • малко масло/маргарин

Начин на приготвяне: 

1. Загрейте фурната на 180 градуса.

2. Разрежете пилешките гърди отстрани така, че оформите джоб.

3. Сложете в тях по малко масло, и достатъчно сирене, така че да запълните изцяло разреза.

4. Сложете резените бекон върху всякофиле и завийте филетата с бекона като руло.

5. Увийте пилешките гърди във фолио и печете върху готварска хартия около 45 минути.

6. Извадете пилешките гърди от фолиото, отстранете мазнината от бекона.

7. Поставете на тава за печене (аз я застлах с фолио) и печете за още 10-15 минути докато станат златисто-кафяви.

8. Обърнете ги и при желание печете още.

9. Сервирайте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта