Регистрация

Пилешки бутчета в сметана и горчица

Пилешки бутчета в сметана и горчица
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 8552

Печени пилешки бутчета в сметанов сос с печурки и горчица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 пилешки бутчета (горна и долна част)
  • 600 г печурки (с кафяви става още по-вкусно)
  • 400 мл готварска сметана (заквасена)
  • 80 мл горчица
  • универсална подправка за печено пиле
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • червен пипер
  • препечен хляб за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Измийте гъбите добре и ги нарежете на тънки полумесеци.

2. Изсипете ги на дъното на тенджера с огнеупорни дръжки или йенска тенджера.

3. Сипете им сол и щедро количество черен пипер.

4. Изсипете сметаната и разбъркайте хубаво гъбите в нея.

5. Смесете горчицата с останалите подправки.

6. Разделете горните от долните части на бутчетата.

7. Леко с пръсти повдигнете кожата от месото и набутайте под нея от сместа с горчицата. Намажете и върху кожата.

8. Подредете бутчетата в тенджерата така, че да се закриват до половина от сметаново-гъбената смес.

9. Печете в средата на фурна на 250 градуса под капак за 30-35 мин. След това махнете капака и оставете пилешкото да хване златиста коричка.

10. Поднесете с препечен топъл хляб за потапяне в сметановия сос.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
4
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта