Пилешка салата с карамелизирани бадеми
Азиатска салата с месо, плодове и ядки.
Необходими продукти:
- 1 бр. обезкостени пилешки бутчета или гърди
 - 1 малък портокал
 - маруля
 - 1 ч.л. настъргана портокалова или лимонова кора
 
За маринатата:
- 1 с.л. юзу мисо (ако не намерите, можете да го пропуснете)
 - 2 с.л. саке (ако не намерите, можете да го пропуснете)
 - 1 ч.л. захар
 
За карамелизираните бадеми:
- ½ ч нарязани на филийки бадеми
 - 3 с.л. захар
 
За дресинга:
- 1 с.л. сусамова паста
 - 1 с.л. лимонов сок
 - 1 ч.л. захар
 - соев сос и пипер за овкусяване
 
Начин на приготвяне:
1. Смесете юзу мисо със саке и захар. Мариновайте пилешкото в този сос за поне 1/2 час.
2. Изпечете на скара или във фурната до готовност.
3. Сгорещете тиган и сложете 3 с.л. захар. Когато се разтопи захарта, прибавете нарязаните на филийки бадеми. Свалете тигана от огъня веднага, за да не изгори захарта. Покрийте хубаво бадемите със захар и бързо ги изсипете върху пергаментова хартия. Оставете да се охладят.
4. Нарежете портокала на кубчета.
5. Смесете необходимите продукти за дресинга.
6. Нарежете пилешкото на хапки. Смесете с портокала, настърганата цитрусова кора и дресинга. Подредете върху канапе от марули.
7. Натрошете бадемите на малки парченца и поръсете салатата преди да поднесете.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ