Регистрация

Пилешка крем супа с масло и картофи

Пилешка крем супа с масло и картофи
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3203

Пюрирана супа с пилешко месо, картофи, моркви и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 л вода
  • 200 г пилешки гърди
  • 300 г картофи
  • 100 г моркови
  • 50 г масло
  • сол и пипер на вкус
  • 100 г заквасена сметана и магданоз за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Кипнете водата в тенджера, а докато тя заври, измийте месото и го нарежете на кубчета.

2. Пуснете мръвките да врат и се заемете с картофите. Обелете ги, измийте, нарежете на кубчета и добавете в супата.

3. Следва моркова - отнесете се с него, както и с картофите.

4. След като зеленчуците са добре сварени, сложете маслото в тенджерата, добавете сол и пипер на вкус и пюрирайте.

5. Оставете крем-супата да закипи и снемете от огъня.

6. Поднесете топла с лъжичка заквасена сметана и наситнен пресен магданоз.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта