Пиле с ориз по индийски
Пилешки гърди с ориз, ядки и царевица.
Необходими продукти:
- 300 г ориз
- 1 бр пилешки гърди
- 2-3 скилидки чесън, счукани
- 1 морков
- 1 ябълка
- 1 средно голяма краставица
- 1 червена чушка камба
- ½ стрък праз лук (само перата)
- 50-100 г стафиди
- 1 консерва сладка царевица (по желание)
- 500 мл зеленчуков бульон
- 2 с.л. жълто къри на прах
- сол и черен пипер
- растително олио
Начин на приготвяне:
1. Сварете ориза, изцедете водата и го измийте със студена вода. Оставете го настрана.
2. Сварете пилешките гърди и ги нарежете на малки хапки. Изсипете 2 с.л. олио в тиган заедно с 1 с.л. къри на прах и пържете пилето, докато стане хрупкаво. Добавете също сол и черен пипер.
3. Счукайте чесъна и го сложете в купа. Когато пилето е готово, смесете го с чесъна и оставете настрана.
4. Към останалата в тигана смес изсипете още малко олио и добавете зеленчуците, които сте нарязали на малки кубчета или кръгчета. Изсипете ги в следната последователност: лук, праз, морков и чушка. След като омекнат, добавете ябълката и краставицата (нарязани на кубчета), разбъркайте и излейте зеленчуковия бульон, като добавите още 1 с.л. къри на прах и стафидите. Оставете всичко да къкри, докато цялата течност се изпари. Не забравяйте да поръсите със сол и черен пипер, тъй като ястието трябва да бъде пикантно.
5. Смесете зеленчуците с ориза, добавете пилешкото и една консерва царевица.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ