Регистрация

Пиле с картофи

Пиле с картофи
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 2790

Пилешко с шунка, моркови и ябълка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 бр обезкостено пиле или 1 кг пилешки гърди
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. пипер
  • 4 резена сготвена шунка, нарязана на тънки ленти
  • 1/2 ч.ч. пресен (или размразен) зелен грах
  • 2 големи моркова, настъргани наедро или нарязани на къси, тънки лентички
  • 1 зелена ябълка, нарязана на хапки
  • 1 ч консервирана палмова сърцевина, нарязана на парчета от по 2,5 см
  • 1/2 ч обикновена или нискомаслена майонеза
  • 3 средно големи картофа
  • зеленчуково олио за пържене

Начин на приготвяне:


1.Измийте пилешкото под течаща студена вода и подсушете. Нарежете на 2,5-см кубчета.


2.В тенджерка или тиган с дебело дъно, сгорещете олиото на средно силен огън. Добавете пилето, солта и пипера и гответе 10 - 15 мин. или докато пилето леко покафенее и се сготви. Свалете от огъня.

3.В голяма купа смесете готовото месо, граха, морковите, ябълката и палмовата сърцевина. Добавете майонезата и разбъркайте хубаво.

4.Измийте и обелете картофите. Настържете ги или ги нарежете на дълги, тесни лентички. Налейте около 2,5 см зеленчуково олио в голям тиган за пържене или тенджера и сгорещете до 190°С или докато капка вода, пусната в тигана, изскача от него. Изпържете картофите и поднесете със салатата.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15
Време за готвене: 10-15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта