Регистрация

Пиле по ориенталски

Пиле по ориенталски
  |   Порции 4-6   |   Видяна: 3820

Мариновано пържено пилешко на хапки с лук и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 цяло пиле
  • 1 лимон - изстискан
  • 1 с.л. къри
  • 1 ч.л. семена кориандър
  • сол и пипер на вкус
  • 3 дафинови листа
  • 2 с.л. сух червен пипер
  • 2 с.л. зехтин

За запръжката:

  • 2 глави лук
  • 3 скилидки чесън
  • 3 с.л. олио или зехтин 

Начин на приготвяне:

1. Измийте пилето и го нарежете на малки парченца - горе-долу с размерите на мандарина. Сложете ги в касерола да се мариноват за поне 30 мин. с всички продукти, които не влизат в запръжката. Не забравяйте да разбъркате много хубаво, за да се овкуси равномерно пилешкото и да го приберете в хладилник.

2. Докато пилето "си почива", направете запръжката като нарежете лука и чесъна на ситно и ги смесите в дълбок тиган със загрятата мазнина до златисто.

3. После добавете и пилешките хапчици и ги захлупете под капак, за да се разварят на слаб огън. Ако пилето е прекалено крехко, можете да не слагате капака. Ако обаче сте го направили, за финал го махнете и разбърквайте, за да се получи хрупкава коричка.

4. Сервирайте ястието с гарнитура - ориз, картофи, или както го предпочитам аз - с варена паста.

Да ви е сладко!

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта