Регистрация

Пиле по гръцки с млечен сос

Пиле по гръцки с млечен сос
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2728

Пилешки гърди със заливка от кисело мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г пилешко филе
  • 1 лимон
  • 1 ч.л. сух риган
  • 4 с.л. зехтн
  • 200 мл кисело мляко
  • 2 килидки чесън
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 с.л. каперси

Начин на приготвяне:

1. Пилешките гърди нарежете на пържолки или филенца. Смесете 50 мл от киселото мляко с ригана, едната намачкана скилидка чесън и сока на половината лимон. Месото обтрийте хубаво със сол и пипер, залейте със сместа, разбъркайте и приберете в хладилник да се маринова за 2-24 часа (колкото време имате).

2. Извадете пилешкото месо и без да оттръсквате особено щателно от маринатата, го запечете двустранно в намазнен наребрен тиган, скара или грил.

3. В купа изсипете останалото кисело мляко. Добавете в него нарязаните на едро каперси, останалия лимонов сок, намачканата втора скилидка чесън и разбъркайте.

4. Краставицата обелете, рендосайте на деро ренде и след това с ръце изстискайте, за да се дехтидратира. Добавете стърготините в млечния сос, разбъркайте финално и поднесете пилешките филета със соса.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта