Регистрация

Пилаф с пилешко и моркови

Пилаф с пилешко и моркови
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 4936

Задушен ориз с месо, зеленчуци и ароматни подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 грама пилешко филе (гърди)
  • 200 грама моркови
  • 300 грама ориз
  • 3 глави лук
  • 6 скилидки чесън
  • сол и черен пипер на вкус
  • микс сушени зеленчуци или универсална суха подправка
  • 3 дафинови листа
  • 200 мл растителна мазнина
  • 700 мл вода

Начин на приготвяне:

1. Вземете дълбока тенджерка и на дъното й запържете в много сгорещената мазнина както следва - първо нарязаните на полумесеци моркови, след тях добавяте наситнения лук, после и пилешкото месо на хапки влиза при пържещите се продукти.

2. Щом се запържат хубаво добавете намачкания чесън и всички подправки. Бъркайте още няколко минути, защото после според правилата за правене на пилаф няма да ви е разрешено размешването.

3. Изсипете в тенджерата ориза и го залейте с водата. Оставете да къкри под капак на слаб огън докато течността изври и ястието се сгъсти. Не се изкушавайте да размешате.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта