Регистрация

Пикантни наденички с гъби и паста

Пикантни наденички с гъби и паста
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2946

Наденица с макарони, царевица и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г наденички по избор
  • 1 средна глава лук
  • 4-5 пресни гъби
  • около 250 мл сметана
  • 100 г замразена царевица
  • 1 ч.л. чили паста/сос
  • 1 кубче месен бульон
  • сокът на 1 лайм
  • черен пипер
  • пакет паста по избор

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на филийки наденичките, лука и гъбите.

2. Запържете на бавен огън лука до омекване и добавете гъбите. Пържете до готовност и заделете. В същия съд сложете наденичките и оставете леко да покафенеят, след това върнете лука и гъбите в тигана.

3. Добавете пипер и разбъркайте.

4. Налейте сметаната и изчакайте да се сгъсти.

5. Добавете царевицата, чили пастата, бульона и сока от лайм. Разбъркайте докато кубчето бульон се разтвори и оставете да се готви за около 10 мин.

6. Сложете предварително сварената и отцедена паста по избор в тигана, разбъркайте и поднесете със салата от краставици и сладки чушки.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта