Регистрация

Пикантен рак с кетчуп

Пикантен рак с кетчуп
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3782

Рачешко месо с лют сос и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1-2 големи рака
  • 1 голяма глава лук
  • 1 ч.ч. бульон по ваш избор
  • 2 см пресен джинджифил
  • 1 стрък лимонова трева
  • 3 скилидки чесън
  • 1 яйце
  • 4-5 с.л. кетчуп
  • 2 ч.л. олио
  • 1 ч.л. захар
  • връзка кориандър
  • 1/4 ч.ч. чили сос
  • 1 прясно червено чили (по желание)

Начин на приготвяне:

1. В блендер, смесете чесъна, джинджифила, лимоновата трева, лука и чилито на фина паста. Ако е необходимо, добавете бульон, за да разредите до желаната консистенция. Заделете.

2. Нарежете рака на порции и заделете в хладилника.

3. Сгорещете олио в уок или тенджера, а може и в по-дълбок тиган. Сложете пастата от блендера и запържете, докато усетите аромата.

4. Добавете кетчуп, чили сос, захар и останалия бульон. Не спирайте да разбърквате и оставете сместа леко да заври.

5. Добавете пресния рак и оставете да заври отново. Покрийте съда с капак и варете 10-15 мин., свалете капака и разбъркайте, докато сместа покрие напълно рачешкото.

6. Когато е готово, изключете огъня и разбийте яйцето. Сложете го в соса, за да се сгъсти.

7. Поръсете с кориандър и поднесете с ориз или хляб.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта