Регистрация

Печено свинско с вишнев сос

Печено свинско с вишнев сос
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1155

Свински медальон със сос от вишни.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 г свинско месо
  • сол и пипер
  • 2 с.л. олио или друга растителна мазнина за готвене
  • сокът и кората на 1 лайм или лимон
  • 1/2 глава червен лук
  • 500 г замразени или свежи вишни (още по-добре ще е ако си купите почистени от костилката)
  • 150 мл готварска незаквасена сметана
  • 2 с.л. захар
  • 2-3 люти чушлета или 1 ч.л. лют пипер
  • няколко стръка пресен кориандър (може и магданоз)

Начин на приготвяне:

1. Почистените вишни наситнете. Наситнете и лука и кориандъра. В касерола загрейте 1 с.л. олио, запържете съвсем кратко лука и добавете вишните. Покапете ги с лимоновия сок и поръсете с настърганата най-горна част от кората на плода и захарта. Гответе докато кипнат и отделят вода. Добавете наситнените люти чушлета и сметаната и кипнете отново. Добавете и кориандъра и махнете от огъня.

2. Свинското нарежете на медальони и обтрийте със сол и пипер. Покапете с мазнина и запечатайте на силен огън за по 2 минути от страна. Прехвърлете в тавичка и запечете в предварително загрята на 210 градуса фурна за 10-12 минути. След това оставете да почине за няколко минути.

3. Прехвърлете месото в порции и залейте с вишневия сос. Поднесете с поръска от пресен кориандър.

Източник: lozhka.su

 

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта