Регистрация

Печено свинско под картофи, домати и кашкавал

Печено свинско под картофи, домати и кашкавал
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 992

Подобие на мусака със свински хапки, рендосани картофи, домати и кашкавалена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг свинско месо
  • сол и пипер
  • 2 с.л. олио
  • 3 глави лук
  • 2-3 домата
  • 4-5 скилидки чесън
  • 3 с.л. майонеза
  • 3-4 картофа
  • 200 г кашкавал
  • китка магданоз

Начин на приготвяне:

1. Месото нарежете на хапчици и обтрийте със сол и пипер. Намазнете тава и разпределете мръвките на дъното ѝ.

2. Рендосайте картофите на едро ренде, лука нарежете на колелца, чесъна намачкайте на паста, кашкавала - рендосайте, доматите нарежете на парченца и смесете с майонезата, а магданоза - наситнете.

3. Сглобете ястието. Върху месцата подредете лучените кръгчета, оторе разпределете рендосаните картофи, посолете и поръсете доматите.

4. Бутнете в загрята на 200 градуса фурна за 40 минути. След това извадете, намажете чесъна, поръсете рендосания кашкавал (добре е да го държите в хладилник) и наситнения магданоз. Допечете на 180 градуса за още 10 минути.

5. Сервирайте като мусака - тази е по-странна, но определено доста вкусна.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта