Регистрация

Печено пиле на грил или на фурна

Печено пиле на грил или на фурна
Лесно   |   Порции 2 пилета   |   Видяна: 6748

Мариновано пиле с розмарин, лимонов сок и лют пипер.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 клончета розмарин
  • 3 скилидки чесън
  • 2 пилета по около 1,2 кг всяко
  • 8 с.л. растителна мазнина (зехтин, олио)
  • сол и черен пипер
  • 1/2 ч.л. червен пипер (може и малко лют)
  • 1 с.л. доматен концентрат
  • 1 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

1. Измийте стръкчетата розмарин.

2. Накъсайте листата на две от стръкчетата и ги наситнете.

3. Скилидките чесън обелете и нарежете на 4 части всяка.

4. Почистете пилетата и ги обтрийте хубаво със сол и пипер отвътре и отвън.

5. Във вътрешността на всяко пиле сложете по две стръкчета розмарин и по една разчетворена скилидка чесън.

6. Овържете пилетата с конец така, че да не им стърчат или висят бутчетата и крилцата. Ако ще печете в тава, а не на грил, няма нужда да връзвате.

7. Сега правим маринатата като в растителната мазнина разбиваме наситнения розмарин, останалия чесън, доматената паста, червения и лютия пипер и лимоновия сок.

8. С четка намажете птиците отвън с част от маринатата и ги приберете в хладилник за 1 час.

9. Фиксирайте пилетата върху грила и ги пуснете да се пекат един час, като периодично отваряте и ги мажете с маринатата.

Ако нямате грил, разрежете пилетата през средата на две и ги сложете в тавичка. От горната страна печете 20 миути, като отново мажете с марината, после обръщате и печете още 25 минути, като пак мажете през около 7-8 минути.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта